Valtuustokausi 2005 - 2008

VALTUUSTOKAUDEN 2005 - 2008 TAVOITTEITA

Seuraavan valtuustokauden aikana Tampereen kaupungissa tehdään merkittäviä päätöksiä. Tässä ajatuksiani niistä:

 

* PIKARATIKALLE selkeä EI - muuta joukkoliikennettä on kehitettävä. Pikaratikkaa ei tule Tampereelle rakentaa.

* On päätetty siirtyä PORMESTARIMALLIIN - kuka valitsee pormestsrin? TAMPERELAISTEN tulee saada valita oma pormestarinsa kansanvaalilla. Kuitenkin kaikkein toimivin ja edullisin on nykyinen kaupunginjohtajamalli.

* Tampereen kaupungin henkilöstön hyvinvointiin on paneuduttava toden teolla. Kaupungin virkamiesten ja luottamushenkilöiden tulee kunnioittaa henkilöstostrategiaa. Painatuskeskuksen myyntiin liittyneet henkilöstösekoilut eivat saa enää jatkua.

* Kaupungin RAHAVARAT niukkenevat - nyt on priorisointien aika. Ei voida elää kuin pellossa. Veroäyrin korotus on mahdoton ajatus. Peruspalvelut on taattava kaikille kaupunkilaisille - lapset, nuoret, aikuiset ja vanhukset.

* Lasten ja nuorten hyvinvointiin on panostettava. Kaikille tamperelaisille lapsille ja nuorille kunnolliset koulunkäyntiolosuhteet. Punakynä ei saa puuttua kohteisiin, joissa on jyse lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Mm. Nekalan koulun saneeraus on aloitettava.

* Urheiluun on myös panostettava - nyt ovat vuorossa tavalliset tamperelaiset liikkujat ja liikuntaa harrastavat juniorit - jalkapallopuisto on saatava alkuun heti. Tammelan kentän käyttötunteja on lisättävä muuttamalla luonnonnurmi keinonurmeksi. Kalevan uintikeskuksen laajennus on toteutettava heti. Lasten ja nuorten harjoitusvuoromaksuja on kohtuullistettava ja seurojen avustukset pidettävä vähintään nykyisellä tasolla. Liikuntapaikkoja on parannettava ja nopeasti kasvaneelle salibandylle on osoitettava harjoituspaikkoja myös kaupungin taholta.

* Keskustan liikennejärjestelyt on saatava kuntoon. Viistokadun rakentaminen uudelleen ja sitä kautta tulevat muutokset selkiyttävät keskustan liikennettä ja auttavat keskustan yrittäjiä. Ehdoton EI taas suunnitteilla oleville kävelykaduille ja kävelypainotteisille kaduille.

* Paasikiven - Kekkosentien välityskykyä on parannettava - tilanne ko. tieosuudella on kestämätön aamuisin ja iltaisin ja myös kesäaikana, kun Särkänniemen huvipuisto on toiminnassa. Nyt on siirryttävä puheista tekoihin.

Rikastekstieditori

Editor toolbarsTools Lihavoitu Kursivoitu Lisää linkki/muokkaa linkkiäMuotoiluMuotoilu