Kuka olen ?

TÄLLAINEN OLEN...

Tervetuloa Hannu Soron kotisivuille. Näiden sivujen tarkoituksena on kertoa, millainen ihminen olen ja valottaa ajatuksiani tamperelaisesta kunnallispolitiikasta. Haluan myös kertoa aikaansaannoksistani Tampereen kaupungin päätöksenteossa. Sain vuoden 2004 kuntavaaleissa uuden valtakirjan kaupunginvaltuutetun tehtävään. Siitä kiitokset kaikille äänestäjilleni.

Nimeni on siis Hannu Soro ja olen syntynyt olympiavuonna Karkussa, joka silloin oli itsenäinen kunta. Nyt Karkku on osa Vammalan kaupunkia eli kaupunginosa. Asuin seitsemän ensimmäistä elinvuottani Karkussa ja aloitin kansakouluni vuonna 1959 Karkussa. Jo ensimmäisen kouluvuoteni jälkeen muutin Tampereelle ja siirryin Raholan kansakouluun, jota kävin kolme vuotta. Kesällä 1963 pyrin oppikouluun ja samana syksynä aloitin oppikoulun käynnin Tampereen klassillisessa lyseossa. Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 1971.

Haaveenani oli aina ollut opettajan ammatti, mutta huonohkosti menneet ylioppilaskirjoitukset olivat romuttaa haaveeni. Jaksoin kuitenkin uskoa asiaan ja aloin tehdä sijaisuuksia heti ylioppilasvuoden syksyllä Tampereen ammattikoulussa. Sijaisuuksia kertyi myös Harjun yhteiskoulusta ja peräti vuoden tuntiopettajuus Kalevan yhteiskoulusta. Suoritin samalla myös nuorisotyön tutkintoa Tampereen yliopistossa, mutta opiskelu oli vaikeaa, kun sijaisuuksia oli jatkuvasti tarjolla. Kesällä 1976 sain sitten kutsun Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen pääsykokeisiin ja läpäisin pääsykokeet melko helposti - olihan minulla jo melkoinen määrä opettajakokemusta. Opinnot aloitin syksyllä 1977, sillä kesällä 1976 aloitettu armeija esti opintojen alkamisen heti. Valmistuin vuonna 1980 peruskoulun opettajaksi.

En ole päivääkään ollut opettajana peruskoulun ala-asteella, johon olin saanut pääsääntöisesti koulutukseni. Valmistuttuani sain heti tuntiopettajan paikan Tampereen ammattikoulusta ja osa tunneista oli myös Pirkanmaan ammattikoulun Ylöjärven sivupisteessä. Kolmisen vuotta toimin opettajana kahdessa koulussa. Sitten sain keskittyä opetustyöhön pelkästään Tampereen ammattikoulussa. Sain sieltä yhteisten aineiden opettajan viran vuonna 1987. Syksyllä 1998 päättyneen ammattioppilaitosurani aikana toimin opettajana, opinto-ohjaajana ja apulaisrehtorina. Pidin työstäni ja uskoin, että työ Pyynikin ammattioppilaitoksessa on elämäntyöni. Näin ei kuitenkaan käynyt. Hyvin tehty työ ja hyvät suhteet työtovereihin ja opiskelijoihin olivat myrkkyä silloiselle esimiehelleni ja minut oli siirrettävä sivuun. Jouduin jättämään katkerana rakastamani oppilaitoksen. Töitä kuitenkin löytyi.

Syksyllä 1998 siirryin Tammerkosken lukioon opinto-ohjauksen lehtorin äitiyslomasijaiseksi ja puolta vuotta lukuunottamatta sain olla Tammerkosken lukiossa ja peruskoulussa aina kevääseeen 2003 saakka. Minulla oli jo oppilaanohjauksen lehtorin virkakin Tammerkosken koulussa. Sitten Tampereen lyseon lukion rehtori soitti minulle kesällä 2003 ja pyysi töihin perinteikkääseen Relluun. Suostuin ja 01.08.2004 minut valittiin opinto-ohjauksen lehtorin virkaan Tampereen lyseon lukiossa.

Olen toiminut useiden vuosien ajan Tampereen ammattikoulujen opettajayhdistyksen johtokunnassa ja puheenjohtajana, joten ammattiyhdistystoiminnassakin olen siis ollut mukana.

Harrastustoimintaa minulla on runsaasti lähinnä jääkiekon parissa. Vaikka en itse olekaan pelannut sarjoissa, iski minuun jääkiekkokipinä kaksi vuotta nuoremman veljeni kautta. Olen toiminut huoltajana KOO-VEE:n edustusjoukkueessa ja juniorijoukkueissa. Maajoukkueissa olen ollut huoltajana ikäkausimaajoukkueissa, B-maajoukkueessa ja A-maajoukkueessa. Olen huoltajana ollut mukana Sarajevon, Calgaryn ja Albertvillen olympiakisoissa sekä yhdessä Kanada-cupissa ja lukuisissa MM-kisoissa.

Maajoukkuehuoltajan uran päätin keväällä 1992 Prahan hopeakisoihin. Sen jälkeen olen toiminut joukkueenjohtajana B-maajoukkueessa ja eri ikäkausimaajoukkueissa. Parhaat saavutukset ovat alle 18-v. maajoukkueen MM-kulta vuonna 2000 ja MM-pronssi vuonna 2001. Lisäksi olen toiminut joukkueenjohtajana Ilveksen B- ja A-nuorten joukkueissa ja yhdeksän vuotta Ilveksen liigajoukkueessa.

Olen suorittanut aikojen kuluessa erilaisia harrastuksiini liittyviä kursseja - valmennuskursseja, nuorisotoimintaan liittyviä kursseja ja toiminut lukuisilla leireillä ohjaajana. KOO-VEE:n toiminnasta olen saanut suurimmat kipinät nuorisotyöhön ja muutenkin paljon erilaisia eväitä elämää varten. KOO-VEE:ssa olin aikanaan johtokunnan, nuorisojaoston ja juniorijääkiekkojaoston jäsen. Olen edellenkin KOO-VEE:n jäsen.

Tampereen Ilveksessä olen ollut jääkiekkojaoston jäsen ja puheenjohtaja sekä Ilves ry:n hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja. Tällä hetkellä olen Ilves ry:n hallituksen jäsen.

Tampereen Jääkiekkotuomarit ry:n toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 1971, jolloin suoritin erotuomarikortin. Olen ollut yhdistyksen hallituksen jäsen ja peräti kymmenen vuotta tämän Suomen maineikkaamman erotuomariyhdistyksen puheenjohtaja. Vihelsin neljä vuotta päätuomarina SM-liigassa ja olin myös kansainvälinen erotuomari. Olin ensimmäinen suomalainen päätuomari, joka vihelsi Ruotsin Elitserienin otteluita. Olen edelleen Tampereen Jääkiekkotuomarit ry:n jäsen.

Tällä hetkellä olen Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuuston jäsen, aluetoimintavaliokunnan ja kilpailuvaliokunnan jäsen. Lisäksi toimin Hämeen alueen puheenjohtajana. Olen joukkueenjohtajana alle 18-v. maajoukkueessa. Lisäksi olen Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n varapuheenjohtaja. Luottamustoimia siis riittää.

Toiminnastani eri yhteisöissä olen saanut myös erilaisia huomionosoituksia ja ansiomerkkejä. Vuosien varrella olen kirjoitellut paljon erilaisia urheiluaiheisia artikkeleita lehtiin ja koonnut mm. Tampereen Jääkiekkotuomarit ry:n 50-vuotishistoriikin.

Politiikkaan tulin mukaan keväällä 2000, jolloin minua pyydettiin mukaan kunnallisvaaleihin. Tiestäni politiikkaan on oma sivu.

Paljon on tullut tehdyksi ja paljon on jäänyt tekemättäkin. On kuitenkin ollut aina hienoa tehdä työtä erilaisten ihmisten kanssa. Se on rikastuttanut elämää.

Rikastekstieditori

Editor toolbarsTools Lihavoitu Kursivoitu Lisää linkki/muokkaa linkkiäMuotoiluMuotoilu

 

 

» Siirrä tähän (Vasen palsta) «


 

Tehty Yhdistysavaimella